wind cover

News

2024 KÜRESEL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ: VUCA DÜNYASINDA ÜÇ KATINA ÇIKARMA

28.06.2024

Enerji sektörü, dünyanın düşük karbonlu bir ekonomiye geçişinde önemli bir rol oynamaktadır.

COP 28'de, 130 ülke iklim değişikliğini sınırlamak için iddialı bir hedefe taahhütte bulundu: 2030 yılına kadar yenilenebilir enerji kapasitesini üç katına çıkarmak.

On yılın başından beri kaydedilen ilerleme hızlanması dikkate değerdi ve 2023, yenilenebilir enerjiler için rekor bir yıl oldu. Ancak, enerji sektörü geleceğe bakarken, kırılganlıklar, belirsizlikler, muğlaklıklar ve karmaşıklıklarla (VUCA) dolu mükemmel bir fırtınada yol almak zorunda kalacak.

Bureau Veritas’ın enerji geçişi üzerine derinlemesine raporu, şimdi ikinci yılında, 800'den fazla sektör uzmanı, düşünce lideri ve üst düzey yöneticinin içgörülerini ve görüşlerini bir araya getiriyor. Rapor, 2024 yılının Şubat ve Mayıs ayları arasında, enerji sektörünün tüm kıtaları ve köşelerini kapsayan bir araştırmaya dayanmaktadır.

Rapor, sektörün ana paydaşlarının bugün dünyayı şekillendiren aksaklıklarla nasıl mücadele ettiğini araştırıyor. Hızlanmanın önündeki engelleri—hükümet politikası ve şebekelerden tedarik zincirleri ve teknolojiye kadar—ve sektörün bunları aşmak için bulduğu pragmatik çözümleri inceliyor.

Bu şekilde, daha güvenli, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir enerji sistemi için bir yol belirlemeyi amaçlamaktadır.

RAPORU İNDİRİN

VUCA: dalgalanma, belirsizlik, karmaşıklık ve muğlaklık ile işaretlenmiş bir dünya