Yeni LEAP | 28 stratejimizin erken etkisiyle geliri artırma ve marjları iyileştirme1; 2024 gelir görünümü yükseltildi

26.07.2024

2024 ilk yarı önemli figürler2

• 2024 yılının ilk yarısında, yıllık %4,0 ve organik olarak %9,2 artışla 3.021,7 milyon Euro gelir (ikinci çeyrekteki %10,4 dahil)

• Düzeltilmiş işletme karı, 2023'ün ilk yarısındaki 434,2 milyon Euro'ya kıyasla %4,1 artışla 451,9 milyon Euro olarak gerçekleşti; bu, yıllık bazda organik olarak 29 baz puan artışla %15,0'lık düzeltilmiş faaliyet marjını temsil ediyor

• Faaliyet karı, 2023'ün ilk yarısındaki 372,9 milyon Euro'ya kıyasla %4,2 artışla 388,5 milyon Euro oldu
  • Düzeltilmiş net kar, 2023'ün ilk yarısındaki 276,3 milyon Euro'ya kıyasla %4,3 artışla 288,3 milyon Euro oldu
  • Atfedilebilir net kar, 2023'ün ilk yarısındaki 232,5 milyon Euro'ya kıyasla %0,8 artışla 234,3 milyon Euro oldu
  • Serbest nakit akışı yıllık %44 artışla 189,9 milyon Euro oldu
  • Düzeltilmiş net borç/FAVÖK oranı, geçen yılki 0,95x'e kıyasla 30 Haziran 2024 itibarıyla 1,06x gibi düşük bir seviyede tutuldu

2024 ilk yarı öne çıkanlar

• 20 Mart 2024'te duyurulan yeni LEAP | 28 stratejisinin uygulanmasına devam ediliyor. Strateji, büyüme ve performansta üç temel etrafında inşa edilen kademeli değişikliği sağlamayı amaçlıyor: Odaklanmış Portföy, Performans Odaklı Uygulama ve Gelişmiş İnsanlar modeli

• Çoğu bölgede (Amerika, Orta Doğu, Afrika ve Asya-Pasifik) güçlü büyüme kaydedildi

• Tüm portföyde sürdürülebilirlik hizmetleri için büyüme ivmesi korundu

• LEAP | 28 stratejisine uygun olarak toplam yıllık c.41 milyon Euro gelir için strateji ile uyumlu 4 şirketin satın alınmasıyla yeni güçlü alanlar yaratılması i) Sibergüvenlik (bir satınalma); ii) Tüketici Ürünleri Servisleri Teknolojisi (üç satınalma)

• Mart ayında Sermaye Piyasası Günü'nde duyurulan 200 milyon Euro tutarındaki hisse geri alım programının (Grup hisselerinin yaklaşık c. %1,6'sı) tamamlanması. Program iki adımda gerçekleştirildi (birinci aşama Wendel Grubunun piyasaya sunulması ve ikinci aşama doğrudan piyasadan alınması)

• Moody's tarafından Bureau Veritas'a verilen ilk uzun vadeli A3 kredi notunun ("durağan" görünümle) verilmesinin ardından 500 milyon Euro tutarında tahvilin ilk dereceli ihracı

2024 görünümü yükseltildi

Sağlıklı ve büyüyen bir satış potansiyelinden, 'yeni ekonomi hizmetlerine' yönelik yüksek müşteri talebinden ve güçlü temel pazar büyümesinden yararlanan Bureau Veritas, şimdi 2024 yılının tamamında aşağıdakileri sunmayı bekliyor:

• Yüksek tek haneli organik gelir artışı (daha önce orta-yüksek tek haneli seviyedeydi).
  • Sabit döviz kurlarında düzeltilmiş faaliyet marjında ​​iyileşme.
  • %90'ın üzerinde nakit dönüşümü3 ile güçlü nakit akışı.

Grup, ikinci yarı organik gelir büyümesinin genel olarak ilk yarıyla aynı doğrultuda olmasını bekliyor.

Hinda Gharbi, İcra Kurulu Başkanı:
“Yılın ilk yarısında, Mart 2024'ün sonunda başlatılan LEAP I 28 stratejimizi uygulamaya başladık. İlk yarı sonuçlarımız, %9,2'lik organik büyüme ile büyüme ve getirilerde adım adım değişime olan bağlılığımızı doğruluyor. 29 baz puanlık sağlam bir organik marj artışı ve sabit para biriminde %16 hisse başına kazanç artışı. Bu mükemmel sonuçlar için dünya çapındaki tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca portföyümüzü, yılın başından bu yana tamamlanan dört satın alma ile hızlandırılmış bir birleşme ve satın alma programı aracılığıyla aktif olarak yönetiyoruz. Ayrıca, Mart 2024'te duyurduğumuz 200 milyon Euro tutarındaki hisse geri alım programımızı da tamamladık. Son olarak, ilk yarıdaki güçlü performansımız, güçlü birikmiş birikimimiz ve odaklanmış operasyonel uygulamamız ışığında, 2024 gelir görünümümüzü yükseltiyoruz."

1 Sabit para biriminde.
2 Alternatif performans göstergeleri bu basın bülteninin ekinde sunulmuş, tanımlanmış ve UFRS ile mutabakatı sağlanmıştır.
3 (İşletme faaliyetlerinden elde edilen net nakit – kira ödemeleri + kurumlar vergisi)/düzeltilmiş faaliyet kârı.

Basın bültenını ındırın